Links

Leuk bedrijf: fietsdiensten.nl

Er kunnen meer dingen met de fiets geschieden dan je denkt… Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Jos Sluijsmans, www.fietsdiensten.nl. Deze aardige man (niet helemaal toevallig mijn echtgenoot) bezorgt onder andere groenten en zuivel bij restaurants, en lekker wildernisvlees en Bionade (een hippe, lekkere en toch verantwoorde frisdrank) bij particulieren. Bellen dus!


Lekker lezen: Perswijn

Lekker op je gemak uitgebreide artikelen lezen over wijn en aanverwante zaken. Daar is Perswijn nou helemaal het geschikte blad voor. Een blad om veel uit te leren. Dat klinkt ouderwets, maar wat is daar eigenlijk mis mee?


MoetjeProeven

Lekker genieten in het groen? Ga dan eens naar MoetjeProeven van Martina Dekkers. Zij heeft een biologische moestuin op het prachtige Landgoed Grootstal (Nijmegen), waar je lekker kunt koken & eten –  midden tussen de planten – en cursussen kunt volgen over bijvoorbeeld biologisch moestuinieren. Kijk op Martina’s website voor meer informatie!


Leef goed, eet slow

De diversiteit van etenswaren in onze wereld wordt bedreigd door megabedrijven als McDonalds en grote voedselfabrikanten. Steeds meer eten komt uit een pakje of zakje en is in een fabriek gemaakt. Bovendien wil de Europese Unie meer en meer regeltjes opleggen die de productie van voedsel één kant op dwingen en alle verschillende smaken en texturen steeds verder beperken (al is de rauwmelkse kaas voorlopig gered, hoera!). De internationale beweging Slow Food (www.slowfood.nl) staat voor het recht op genieten (mensen kunnen zelf wel bepalen of ze een ‘riskant’ worstje willen eten of niet) en de bescherming van ambachtelijk, kleinschalig geproduceerde etenswaren en wijnen. Zelf kun je heel eenvoudig een bijdrage leveren door te kopen bij mensen die dit soort producten maken (vaak te vinden in boerderijwinkels en op boerenmarkten).


Cultuur en gastronomie in een klein boekje

Alles wat niet in de glossy eetbladen staat, lees je wel in bouillon! – een klein maar buitengewoon dapper cultureel gastronomisch tijdschrift. Bekijk de site www.bouillon.nl en neem een abonnement – het is de moeite waard om dit soort bladen te steunen.