Maart 2006

Hoewel je bij ‘maart’ al voorzichtig aan het voorjaar begint te denken, weten we allemaal dat het weer waarschijnlijk nog **** zal zijn. En daarom gaan we zaterdag 4 maart gezellig ouderwets op z’n boeren-Frans koken – eten dat beklijft, zeg maar.

Na het aperitief (zonder hapje, want we hebben een extra gang) beginnen we met een:

  • heerlijk stukje zelfgemaakte pâté met wat fris groen erbij. Dan volgt:
  • een potage bonne femme, ofwel hartverwarmende huisvrouwensoep. En verder met:
  • lapin en papillotte – mals konijn bereid met kruidenboter in een hoesje. Uiteraard voorzien van een aardappel en oignons à l’étuvée (in rode wijn gestoofde uien).
    Even diep ademhalen en dan verder met diverse bijzondere:
  • fromages de Nimègue: verrassend lekkere kazen uit de omgeving van Nijmegen.
    En tot slot:
  • een tarte aux fruits; welk fruit dat wordt, hangt af van wat er is.

Dit alles zoals gebruikelijk per gang vergezeld van goede wijn.