Hoewel je bij ‘maart’ al voorzichtig aan het voorjaar begint te denken, weten we allemaal dat het weer waarschijnlijk nog **** zal zijn. En daarom gaan we zaterdag 4 maart gezellig ouderwets op z’n boeren-Frans koken – eten dat beklijft, zeg maar.
Na het aperitief (zonder hapje, want we hebben een extra gang) beginnen we met een:
- heerlijk stukje zelfgemaakte pâté met wat fris groen erbij. Dan volgt:
- een potage bonne femme, ofwel hartverwarmende huisvrouwensoep. En verder met:
- lapin en papillotte – mals konijn bereid met kruidenboter in een hoesje. Uiteraard voorzien van een aardappel en oignons à l’étuvée (in rode wijn gestoofde uien).
Even diep ademhalen en dan verder met diverse bijzondere: - fromages de Nimègue: verrassend lekkere kazen uit de omgeving van Nijmegen.
En tot slot: - een tarte aux fruits; welk fruit dat wordt, hangt af van wat er is.
Dit alles zoals gebruikelijk per gang vergezeld van goede wijn.