Het Groene Blaadje

Het is maar een klein blaadje. Maar het is groen, en het groeit, net als een blad aan een boom. Het Groene Blaadje is bedoeld voor iedereen die groen(er) wil leven. Hoe? Door veel biologische groenten, fruit en kruiden te eten, liefst uit de eigen regio. En door te kopen bij ondernemers met een groen hart.

In Het Groene Blaadje staan recepten waarin groenten, fruit en kruiden centraal staan. Ook is er ruimte voor allerlei groene initiatieven, zoals de promotie van de fiets.

Er staan geen advertenties (meer) in, omdat we besloten hebben Het Groene Blaadje voortaan alleen nog digitaal te publiceren (wat de kosten drukt) en omdat we het zien als vrijwilligerswerk waarmee we iets zinnigs voor de samenleving kunnen doen.

Klik om recente nummers van Het Groene Blaadje te lezen op een van de links hieronder. In het archief (helemaal onderaan de pagina) staat een selectie van teksten en recepten uit de oudere nummers.
Wil je een gratis digitaal abonnement op Het Groene Blaadje, en/of een (financiële) bijdrage leveren? Stuur dan een mail aan info@aardsegenoegens.nl.


Het Groene Blaadje voorjaar 2014

Terug van weggeweest: Het Groene Blaadje. Dit keer gevuld met sappige groenterecepten uit het verleden, smakelijk onkruid (geheel gratis) en een nieuwe rubriek: de tuinen van Wendy Otting. Bekijk hier de PDF.


Hoe viezer het weer, hoe fijner Het Groene Blaadje

Het kan nog zulk vies weer worden en de crisis kan nog zo hard toeslaan, Het Groene Blaadje blijft weerstand bieden. Hier is weer een nummer (najaar/winter 2012) vol warme gerechten, boeiende bieten en extra veel kraak & smaak. Download hier de PDF.


Het Groene Blaadje zomer 2012

Daar is-ie dan toch eindelijk: de zomer. En in zijn kielzog: Het Groene Blaadje. Vol zonnige dromen van vuurrode aalbessen, beschaafd bleke bloemkolen en een verfrissend kopje thee uit eigen tuin. Download hier de PDF.


Het Groene Blaadje voorjaar 2012

Ja hoor, net zoals moeder aarde elk jaar de kale aarde weer weet te versieren met allerlei groens, is het ook ons weer gelukt Het Groene Blaadje te produceren (al lijkt het moeder aarde veel minder moeite te kosten…)! Download hier de PDF.


Het Groene Blaadje winter 2011

Het Groene Blaadje winter 2011: weer zo’n lekker ding vol tips, recepten en ook nog een stukkie geschiedenis. Lees ‘m meteen!


Het Groene Blaadje herfst 2011

Klik hier om Het Groene Blaadje herfst 2011 te lezen.


Het Groene Blaadje zomer 2011

Klik hier om Het Groene Blaadje zomer 2011 te lezen.


Het Groene Blaadje nr 1-2011

Lees hier het lentenummer van 2011. Met frisse recepten, tips voor snelle gerechten met lentegroenten én een interview met Mevrouw de Boer, die lekker voor je kookt als je zelf een keer geen energie hebt.

Wil je de papieren versie? Die kun je gratis meenemen op diverse plekken in Nijmegen, onder andere bij de adverteerders van dit nummer: Atrium, Biologische Slager Bas Derksen en De Groene Hert Winkel. En ook bij de natuurwinkels, lunchroom Smaakrijk, groenteman Robert Koekoek, La Padella, cafés De Blauwe Hand en de Plak en bij kaas- en wijnwinkel Fun Food Factory Shop.


Het Groene Blaadje 3-2010

En hier is-ie dan: Het Groene Blaadje nr 3! Boordevol makkelijke recepten met wintergroenten  voor al die dagen tússen de feestjes door.


Het Groene Blaadje nr 2-2010

Vers van de pers: het zomernummer van Het Groene Blaadje. Groener dan ooit, want nu is het dé tijd om voluit te genieten van groenten en kruiden. Een keer geen zin om zelf te koken? Kijk op p. 2 voor de mogelijkheid om te gaan eten in de moestuin van Martina Dekkers, midden tussen de groenten.


Het Groene Blaadje 1-2010

En hier is alweer Het Groene Blaadje 1-2010. Een heerlijk lentenummer vol lekkere eettips.
Er staat helaas een foutje in een van de regeladvertenties: vrouw van nature moet zijn tuinvrouw van nature!


Vanaf nummer 4-2009: Het Groene Blaadje in pdf!

Het Groene Blaadje nummer 4-2009 is in pdf beschikbaar. Helaas nog wel verdeeld over twee pdf’s: één voor p 1, 2, 5 en 6 en één voor p 3 en 4 (het inlegvel). Maar toch! Een stap voorwaarts.


Archief van Het Groene Blaadje

Hier vind je recepten en teksten uit de oudere nummers van Het Groene Blaadje.