Meer over mij

Foto: Karin Veenendaal

Mijn liefde voor taal en boeken leidde tot de studie Nederlandse taal- en letterkunde en een promotie met als onderwerp Middelnederlandse fabels. Prachtig onderwerp, maar de banen op dat terrein waren niet dikgezaaid…

Zo belandde ik bij een communicatiebureau, waar ik vakkundig werd omgeschoold tot tekstschrijver. Daar en bij andere werkgevers deed ik een ruime ervaring op in het schrijven voor uiteenlopende doelgroepen en media, en het redigeren van teksten.

Ondertussen groeide de liefde voor koken, eten en wijn. Ik ging cursussen volgen, las boeken tot mijn oren ervan gloeiden, kookte steeds mooiere maaltijden en begon een huiskamerrestaurant. De kelder vulde zich met wijnen, de tuin met kruiden en het huis met heerlijke geuren.

Geen wonder dus dat ik freelancer ben geworden met als specialisatie eten en wijn! Ik schrijf artikelen en columns over eten en/of wijn en vertaal wijn- en kookboeken en andere teksten uit het Engels. Ook redigeer ik andermans teksten, waarbij ik teksten (flink) kan inkorten en indien nodig oppeppen, zonder dat de eigen toon van de auteur verloren gaat.

Meer weten over mijn cv, tarieven en dergelijke? Stuur een mailtje via info@aardsegenoegens.nl en ik neem snel contact op.